Er det svært for dig at beholde et arbejde i længere tid eller få foden inden for på arbejdsmarkedet? Og er du mellem 16 og 26 år? Så kan Ungeteamet hjælpe med at finde ud af, hvorfor det er svært og hvad der kan gøre det lettere.

Du vil få stor glæde af en nærmere undersøgelse af dine evner og en udredning af dine problemer. Det gør det muligt for kommunen at give dig den rette hjælp til at komme videre, og du får en dybere forståelse af dine styrker og svagheder, og hvordan du kommer videre.

Måske kan kommunen tilbyde dig noget hjælp til finde ud af, hvilket job eller hvilken uddannelse, du bedst kan udvikle dig i. Du kan måske også have glæde af en særlig støtte i jobbet eller under uddannelsen.

Udredningen af din situation kan foregå i Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering, hvor vi har et Ungeteam, der har stor erfaring med udredning af unge med særlige behov.

Når kommunen har henvist dig til Ungeteamet, skal du først og fremmest tale med en psykolog. I sjældne tilfælde skal du også tale med en læge eller en psykiater.

I forbindelse med psykologens undersøgelse er det vores erfaring, at det er en god idé, at en af dine forældre eller en anden pårørende deltager i de første samtaler. De kan nemlig hjælpe med at give så præcist et billede som muligt, især af din tidlige udvikling og eventuelle tegn på vanskeligheder i barndommen. Det giver et bedre grundlag for en vurdering af din situation.

Til sidst skriver psykologen en rapport, som du kan læse først. Derefter bliver den sendt til kommunen, så de sammen med dig kan gå videre med den indsats, du har brug for.